Hagyatéki eljárás


Mi a hagyatéki eljárás?

A hagyatéki eljárás jellemzően aprólékos, hosszú és bonyolult folyamat. A Családfa Kft-nél arra törekszünk, hogy az eljárás során a legjobb minőségű szolgáltatásokat nyújtsuk ügyfeleink számára.

Annak érdekében, hogy Ön jobban megértse, hogy milyen a hagyatéki eljárás a Családfa Kft-nél, felvázoltuk a főbb lépéseket:

7

telefonáló ügyvéd
1. lépés: Amikor valaki végrendelet vagy ismert közeli hozzátartozók nélkül hunyt el, akkor a távolabbi rokonok is jogosultak lehetnek a hagyaték öröklésére. Ha feltételezhető, hogy az elhunyt családja Közép- és Kelet-Európából származik, akkor külföldi partnereink hozzánk továbbítják az ügyet, amelyben a Családfa Kft. kutatást végez a lehetséges örökösök felkutatására.
2. lépés: Az eljárásunk alapos genealógiai vizsgálattal kezdődik, amely a család eredetét vizsgálja. Abban az esetben, ha a Családfa Kft. távoli rokonokat (lehetséges örökösöket) talál, akkor cégünk felveszi velük a kapcsolatot, hogy megbizonyosodjon az elhunyttal való rokoni kapcsolatról, és tájékoztassa őket a folyamatban lévő hagyatéki eljárásról.
3. lépés: Amennyiben egy távoli rokon felkutatása és igazolása megtörtént, a Családfa Kft. felajánlja szolgáltatásait: átfogó családkutatást végzünk, felkutatjuk és beszerezzük a hagyatéki eljáráshoz szükséges bizonyító erejű dokumentumokat és elkészíttetjük a szükséges fordításokat, hitelesítéseket és a nemzetközi jognak megfelelő felülhitelesítéseket (ún.apostille). Ezt követően partnercégeink és partner ügyvédi irodáink segítségével ellátjuk az örökösök képviseletét az illetékes hivataloknál.
4. lépés: A potenciális örökössel kötött sikerdíjas megállapodás aláírását követően a Családfa Kft. az ügy kezdetétől annak befejezésig átvállalja a hagyatéki eljárással kapcsolatos összes költséget és kockázatot. Ezek a költségek többek között, de nem kizárólag a következőket foglalják magukban: kutatási díjak, fordítási és hitelesítési díjak, valamint a hagyatékkal foglalkozó ügyvéd díjai.
5. lépés: A folyamat következő része maga a hagyatéki eljárás, ami időigényes lehet (általában 1,5-2 év, de néha több is). A Családfa Kft. ez idő alatt folyamatosan tájékoztatja a potenciális örökösöket az eljárással kapcsolatos fejleményekről. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az örökösöket arra kérik, hogy jelenjenek meg a bíróságon tanúskodás céljából; ilyen esetekben a Családfa Kft. fedezi az összes felmerülő költséget (vízum, repülőjegy, szállás stb.).
6. lépés: A hagyatéki ügy sikeres lezárását követően az örökös megkapja az örökségét, a Családfa Kft. pedig a megbízási díjat. Abban az esetben, ha az örökösök valamilyen oknál fogva nem kapják meg az örökséget, akkor semmiféle fizetési kötelezettség nem keletkezik a Családfa Kft. irányába, sem pedig az ügyvédek irányába.

Kollégánk szívesen végigvezeti Önt részletesebben ezen a folyamaton és válaszol minden kérdésére.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy weboldalunk „Kapcsolat” oldalán keresztül.

Írjon nekünk!

family-tree-inverse-logo
FAMILY TREE LTD. – CSALÁDFA KFT.

Nemzetközi örököskutató iroda.
Alapító tagja az Örököskutatók
Magyarországi Egyesületének.

(A Családfa Kft. a Budapesti Cégbíróságon
a 01 09 673 772 számon van bejegyezve)

régi fotók egy asztalon
Irodánk:

1036 Budapest, Bécsi út 83.

Levelezési cím:

1301 Budapest, Pf. 72.

Telefon:

(+36 1) 453 7020

E-mail:

probate@familytree.hu

Web:

www.familytree.hu

facebook-ikon linkedin-ikon
Családfa Kft.

Adatkezelési tájékoztató

GY.I.K.

Copyright © Website:

Juda

Webdesign:

AB Design

apg-tagság logo